miercuri, februarie 12, 2025

În județul Dâmbovița, doar șase medici de familie nu mai acordă servicii decontate de CJAS

Știri

Potrivit  directorului Casei Județene de Asigurări de Sănătate Dâmbovița, ec. Niculina Sandu, la nivelul județului Dâmbovița,  nu sunt probleme cu  trimiterile și rețetele compensate  eliberate de medicii de familie.  La data de 3 ianuarie 2018, potrivit centralizării făcute de CJAS Dâmbovița, 99,4% din actele adiţionale de prelungire a contractelor de furnizare de servicii de asistenţă medicală primară  au fost încheiate cu casa. Doar șase medici de familie din județul Dâmbovița au refuzat  să semneze.  Este vorba despre șase  medici care au cabinete în Târgoviște, Comișani, Corbii Mari

La nivelul județului Dâmbovița, chiar acum centralizam ultimele acte adiționale semnate . Nu avem probleme, sunt semnate 99,4%  din actele adiționale.  Avem șase medici de familie care nu semnează. Acești șase medici au cabinet în mai multe localități: Târgoviște,Comișani, Viforâta,Corbii Mari… Cu siguranță pacienții nu vor avea probleme. Au varianta cea mai la îndemână-nu sunt medicii în relație cu casa atunci  se pot transfera fără probleme”, a afirmat directorului Casei Județene de Asigurări de Sănătate Dâmbovița, ec. Niculina Sandu.

 Potrivit Societății Naţionale de Medicina Familiei (SNMF) şi Federaţiei Naţionale a Patronatelor Medicilor de Familie începând de miercuri, cabinetele de medicina familiei nu vor mai acorda servicii decontate de casele de asigurări de sănătate, ca urmare a nesemnării actelor adiţionale de prelungire a contractelor de furnizare de servicii de asistenţă medicală primară încheiate cu casele de asigurări de sănătate judeţene.

În urma deciziei medicilor de familie, pacienţii vor trebui să plătească pentru consultaţii, dar şi să achite integral reţetele eliberate de aceste cadre medicale.

Medicii vor consulta pacienţii pro bono. Vor fi însă şi medici care vor încasa consultaţiile, pentru că nu fac faţă cheltuielilor şi vor elibera reţete simple, prin care pacienţii trebuie să-şi cumpere medicamentele.

Prima dată, medicii de familie au protestat în data de 15 noiembrie 2017 în Piaţa Victoriei faţă de birocraţia din sistemul medical, acuzând faptul că din cauza multiplelor sarcini birocratice, medicii sunt puşi în situaţia de a neglija actul medical. Tot atunci, reprezentanţii medicilor au avut o întâlniere cu premeireul Mihai Tudose şi cu ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, în care li s-a promis că se vor rezolva problemele din sistem.

Mai multe

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Social