La 4 iulie este marcată Ziua Crucii Roşii Române, aceasta fiind data la care, în 1876, s-a înfiinţat Societatea de Cruce Roşie din România şi a primit recunoaşterea Comitetului Internaţional al Crucii Roşii.
![](https://www.tvpartener.ro/wp-content/uploads/2021/07/4-iulie-este-marcata-Ziua-Crucii-Rosii-483x322.jpeg)
Crucea Roşie Română aniversează 145 de ani de activitate umanitară neîntreruptă.
Majestatea Sa Margareta a găzduit joi, 1 iulie, în grădina Palatului Elisabeta, în avans, Ziua Crucii Roșii Române (4 Iulie). Au fost prezenți ASR Principele Radu și ASR Principesa Sofia. La sărbătoare a luat parte Președinta Senatului României, Excelența Sa doamna Anca Dragu.
![](https://www.tvpartener.ro/wp-content/uploads/2021/07/CRUCEA-ROSIE-483x322.jpeg)
Voluntarii Crucii Roşii Române au rostit cele şapte Principiile Fundamentale ale organizaţiei umanitare: Umanitate, Imparțialitate, Neutralitate, Independență, Voluntariat, Unitate și Universalitate. Majestatea Sa a transmis un mesaj participanților, iar directorul executiv al Crucii Roșii, dl Ioan Silviu Lefter, a prezentat un rezumat al activității ultimului an și jumătate.
La sărbătoare au luat parte demnitari ai Statului Român, ambasadori acreditați la București, voluntari, susținători și angajați ai celei mai mari și mai vechi organizații din România.
Crucea Roșie Română este prezentă la nivel național, cu reprezentare la fiecare nivel teritorial, având 47 de filiale, 1,996 subfiliale și 1,307 comisii, iar 5,500 de voluntari se implică activ în activitățile sale.
Societatea Naţională de Cruce Roşie din România (SNCRR) este o organizaţie umanitară, membră a Mişcării Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie, auxiliară autorităţii publice şi abilitată prin lege să asigure asistenţa umanitară în caz de dezastre şi să vină în sprijinul persoanelor vulnerabile, scrie site-ul https://crucearosie.ro/.