miercuri, februarie 12, 2025

Dragodana:17 aprilie 2021, alegeri pentru desemnarea delegatului sătesc de la Boboci și Pădureni în Consiliul Local Dragodana

Știri

La Dragodana, pe 17 aprilie 2021, se convoacă cetățenii cu drept de vot  pentru desemnarea delegatului sătesc de la Boboci și Pădureni  în Consiliul Local Dragodana.

Pe 17 aprilie 2021, de la ora 11:00, la Biserica Sf. Nicolae, se convoacă cetățenii cu drept de vot din satul Boboci,comuna Dragodana , la adunarea sătească pentru alegerea delegatului sătesc.

Tot pe 17 aprilie 2021, de la ora 13:00, la magazinul lui Eugen Tabarles se va alege delegatul sătesc ce va reprezenta satul Pădureni în Consiliul Local Dragodana.

Potrivit prevederilor legale, „alegerea delegatului sătesc se face cu majoritatea voturilor celor prezenți la aceste adunări”.

Ședințele se vor desfășura în condiții de siguranță necesare impuse de epidemia de COVID 19.

Bună ziua!

Vă anunțăm că sâmbătă, 17 aprilie 2021, vor avea loc alegerile privind desemnarea delegatului sătesc.

Ora 11:00 – satul Boboci, biserica Sf. Nicolae.

Ora 13:00 – satul Pădureni, magazinul lui Eugen Tabarles.

Va precizăm faptul că pot vota numai locuitorii satelor pentru care se desfășoară alegerile. Aceștia își pot exprima opțiunea de vot, pe baza cărții de identitate.

Ambele întâlniri se vor realiza respectând normele privind răspândirea virusului SARS CoV-2.

Vă mulțumim pentru interesul pe care îl arătați față de comuna noastră!”, este anunțul făcut pe pagina de socializare a Primăriei Dragodana.

Consiliul local – Funcționarea consiliului local –

ARTICOLUL 142

Delegatul sătesc

(1) Locuitorii satelor care nu au consilieri locali aleși în consiliile locale sunt reprezentați la ședințele consiliului local de un delegat sătesc. Delegatul sătesc este asimilat aleșilor locali.

(2) Delegatul sătesc este ales pe perioada mandatului consiliului local, în termen de 20 de zile de la data constituirii acestuia, de o adunare sătească, convocată de primar cu cel puțin 15 zile înainte și desfășurată în prezența primarului sau a viceprimarului și a secretarului general al unității administrativ- teritoriale.

(3) Alegerea delegatului sătesc se face cu majoritatea voturilor celor prezenți la această adunare, consemnată într-un proces-verbal care se prezintă în prima ședință a consiliului local. La adunarea sătească pot participa toți cetățenii cu drept de vot din satul respectiv.

(4) Încetarea de drept a mandatului delegatului sătesc are loc în următoarele situații:

a) demisie;

b) validarea, în calitate de consilier local, a unui supleant care are domiciliul în satul al cărui delegat este;

c) schimbarea domiciliului într-un alt sat, inclusiv ca urmare a reorganizării unității administrativ-teritoriale respective;

d) condamnarea, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, la o pedeapsă privativă de libertate, indiferent de modalitatea de individualizare a pedepsei;

e) punerea sub interdicție judecătorească;

f) pierderea drepturilor electorale;

g) deces.

(5) În situațiile prevăzute la alin. (4) se alege un nou delegat sătesc, cu respectarea prevederilor alin. (1) – (3), care se aplică în mod corespunzător.

(6) Adunarea sătească, convocată de către primar, poate hotărî oricând eliberarea din funcție a delegatului sătesc și alegerea, în termen de 20 de zile de la eliberare, a unei alte persoane în această funcție, în condițiile alin. (2) care se aplică în mod corespunzător.

(7) La discutarea problemelor privind satele pe care le reprezintă, delegații sătești sunt invitați în mod obligatoriu. Delegații sătești au dreptul de a se exprima cu privire la problemele discutate, opinia acestora fiind consemnată în procesul-verbal al ședinței.

Mai multe

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Social