miercuri, februarie 12, 2025

Dâmbovița: LUPTA pentru un pat ATI, cele 10 paturi ATI COVID-19, sunt ocupate

Știri

În Dâmbovița, cele 10 paturi ATI COVID-19, sunt ocupate, spitalul și cadrele medicale au intrat în alertă. În aceste condiții, găsirea unui pat liber la ATI, pentru un pacient COVID-19 , este o adevărată luptă.Medicii apelează la tot felul de variante disperate.

Creșterea cazurilor de infecție cu COVID-19, care necesită un pat ATI din ultimele zile , face însă ca acestea să devină insuficiente, iar pacienții din Dâmbovița , spre exemplu, o să înceapă să fie direcționați către alte orașe unde sunt mai multe locuri libere.

Vineri seară, potrivit date communicate de instituțiile abilitate în județul Dâmbovița, erau 10 pacienți COVID la ATI, adică cele 8 paturi din Secția ATI COVID erau deja ocupate plus cele două paturi suplimentare amenajate la UPU. Medicii sunt nevoiți să  facă  eforturi pentru a îi putea ajuta pe toți bolnavii. Suntem mai rău decât în toamna trecută, situația nu este deloc roză, iar valul acesta lovește destul de dur.

Spre deosebire de anul trecut, în primele valuri ale pandemiei, mulți dintre pacienții COVID care ajung  acum la spital nu au comorbidități și au vârste relativ tinere – 40, 45 de ani. Vindecarea în aceste forme medii și severe durează mai mult timp.

Potrivit specialiștilor, dacă un bolnav ajunge în Terapie Intensivă, durata lui de spitalizare este de 20 de zile. Rulajul pacienților pe paturile de spital este acum mai lent. Din acest motiv, este nevoie de mai multe paturi.

Nu în ultimul rând,  medicii și asistenții sunt aceiași oameni care de un an de zile sunt în război cu acest inamic invizibil.  Concedii de odihnă nu s-au mai luat, nu este ușor nici pentru personalul medical.

Este momentul ca toți cetățenii să fie prudenți și să respecte cu strictețe toate reglementările în vigoare.

Este obligatoriu să întrerupem lanțul care facilitează înmulțirea necontrolată a infectărilor.  Nu ne putem permite supraaglomerarea spitalelor și imposibilitatea secțiilor de terapie intensivă de a mai primi și trata cazurile severe.

Cu toții știm cât de grele și epuizante au fost aceste luni în care viața noastră s-a schimbat radical.

Vom ajunge să ne bucurăm din nou de toate activitățile cu care eram obișnuiți cu atât mai repede cu cât vom stopa creșterea periculoasă a ratei de îmbolnăviri.

Restricțiile sunt doar de moment, unele activități la care renunțăm acum pot fi recuperate. Însă viețile noastre nu le mai putem aduce înapoi, dacă  vom cădea pradă acestui virus. Totodată, sănătatea celor care se îmbolnăvesc de COVID-19, odată afectată, este mult mai greu de redobândit.

Este mult mai ușor să respectăm acum măsurile și să fim foarte precauți decât să regretăm mai târziu că nu am făcut absolut tot ce a ținut de fiecare dintre noi pentru a  ne salva viețile.

Mai multe

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Social