Crește rata de infectare cu COVID-19, familii întregi ajung la spital , astăzi, 4 aprilie 2021, România a atins două recorduri negative în lupta cu COVID-19: în unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 13.714 și dintre acestea, 1.456 sunt internate la ATI.
![](https://www.tvpartener.ro/wp-content/uploads/2020/05/stare-de-alerta-covid-19-targoviste-dambovita-483x272.jpg)
Situația se pare că este destul de complicată. Un alt lucru destul de trist, tot mai mulţi copii ajung la spital infectaţi cu SARS-CoV2. Potrivit datelor oficiale , astăzi, 4 aprilie 2021, sunt internați 167 de copii infectaţi cu SARS-CoV2, dintre aceștia 16 sunt la ATI și doi sunt deja pe ventilație mecanică. Se constată că în ultimele zile, mai multe persoane fără comorbidități au pierdut lupta cu COVID-19.
Prioritatea zero este salvarea de vieţi şi limitarea la un minimum a deceselor evitabile. Este un moment important de solidaritate pentru noi toţi. Suntem un popor cu oameni calzi, aşadar să ne pese şi de ceilalţi. Aşadar, prudenţa primează.
Nu trebuie să uităm acest lucru, pentru a nu ajunge în situaţii similare cu cele din Italia, din primăvara anului trecut.
Ameninţarea noului virus a dat peste cap totul, dar mai ales vieţile noastre. În aceste zile, mai mult ca oricând, trebuie să ne dăm seama ce înseamnă sănătatea şi solidaritatea. În primul rând, ne gândim ca fiecare dintre noi să fie în siguranţă, dar și cei de lângă noi.
În aceste zile, libertatea noastră e din nou îngrădită. Însă acest lucru doar pentru a ne proteja. Este foarte important să ne asumăm voluntar aceste restricţii necesare opririi epidemiei COVID-19.
Responsabilitatea şi solidaritatea vor contribui decisiv la parcurgerea acestor zile cu restricții.
A te proteja pe tine înseamnă a-i proteja și pe cei din jur.
Poartă corect masca. Păstrează distanța. Evită contactul
Este necesară folosirea măștii în toate spațiile închise (ex: la birou, în transportul în comun, la cumpărături) și în toate spațiile deschise.
Purtarea măștii este măsura eficientă pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus (COVID-19), la fel cum păstrarea unei distanțe de siguranță de 1,5 metri față de alte persoane și evitarea deplasărilor care nu reprezintă urgență.