CJ Dâmbovița anunță că a fost semnat contractul de finanțare pentru un centru de recuperare ultramodern, banii vin prin PNRR, investiția va fi implementată de către DGASPC Dâmbovița.
Centrul va asigura servicii medicale de recuperare adulților care au afecțiuni neuromotorii.Serviciile oferite de centru vor fi gratuite . Deja a fost semnat contractul de finanțare în prezența ministrului Muncii, Simona Bucura Oprescu.
Au fost semnate toate cele 5 cereri depuse de Consiliul Județean Dâmbovița prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.
„Prin construirea și dotarea acestui centru de recuperare, care face obiectul proiectului „Înființarea Centrului de servicii de recuperare neuromotorie de tip ambulatoriu IRIS”, se vor asigura accesul la tratamente moderne și la resursele necesare pentru recăpătarea, cât mai rapidă, a sănătății și recâștigarea independenței fiecărui beneficiar în parte.
Întregul proiect va fi finanțat prin PNRR și are o valoare de aproape 4.900.000 de lei. Tot cu finanțare europeană, de aproximativ 1.500.000 de lei, vor fi dotate cu aparatură și echipamente Centrul de servicii de recuperare neuromotorie de timp ambulatoriu, Centrul de zi Pucioasa, Centrul de zi Anca si Centrul de zi pentru persoane adulte cu dizabilități. Totodată, având în vedere că mulți beneficiari ai serviciilor DGASPC Dâmboviţa nu se pot deplasa către aceste centre, vom achiziționa și autoturismele care să le permită acest lucru. „, a transmis președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan.
Ca urmare a accesării de către Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (#MMSS) a axelor de finanțare prin PNRR, în total, sunt finanțate 105 centre de zi cu componenta de îngrijire la domiciliu pentru persoane cu dizabilități, cu o valoare totală de 50.150.000 de euro, și 71 de centre de zi cu componentă de îngrijire la domiciliu pentru persoanele vârstnice, cu o valoare totală de 86.000.000 euro. Astfel, numărul total de beneficiari sprijiniți prin aceste măsuri depășește 11.000 de persoane.
Evenimentul de semnare a contractelor a avut loc la sediul Guvernului României unde au fost prezenți reprezentanții comunităților locale admise în cadrul apelurilor de proiecte.
Beneficiarii eligibili sunt furnizorii publici de servicii sociale, iar în cadrul apelurilor de proiecte au fost încurajate parteneriatele cu furnizorii privați. Scopul întregului demers este îmbunătățirea calității vieții și incluziunii sociale a persoanelor cu dizabilități și a vârstnicilor, parte importantă a reformei serviciilor de asistență socială pe care Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a inițiat-o.
Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS), în calitate de coordonator de reformă și/sau investiții și de beneficiar al reformelor/investițiilor în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, are responsabilitatea gestionarii a trei apeluri de proiecte aferente componentei C13 – Reforme sociale, specifice Investiției 2 – Reabilitarea, renovarea și dezvoltarea infrastructurii sociale pentru persoanele cu dizabilități, țintele 395 și 396 și pentru care a redeschis apelurile, respectiv Investiției 4 – Dezvoltarea unei rețele de centre de îngrijire de zi și de reabilitare pentru persoane vârstnice, ținta 400.
Urmărește Partener TV și pe Google News