PRĂPĂD, ard câmpurile în Dâmbovița, STOP incendiilor de vegetație, în contextul temperaturilor caniculare, autoritățile și ISU Dâmbovița fac apel la cetățeni să nu mai dea foc la vegetație uscată.
La nivelul județului Dâmbovița au avut loc peste 600 incendii de vegetație uscată în prima jumătate a anului, 47 de la începutul lunii iulie și 10 incendii numai în ziua de vineri, 22 iulie.
Ținând cont de faptul că, zilele acestea, județul Dâmbovița se află sub incidența unor avertizări meteorologice de temperaturi ridicate, în condiții de secetă prelungită, astfel de incendii pot pune în pericol locuințele, culturile agricole care nu au fost recoltate, pădurile sau alte proprietăți aflate în apropiere.
![PRĂPĂD, ard câmpurile în Dâmbovița, STOP incendiilor de vegetație!](https://www.tvpartener.ro/wp-content/uploads/2022/07/VEGETATIE-IN-FLACARI.jpg)
Apel către cetățeni! Opriți-vă din incendierea terenurilor și a miriștilor pentru arderea vegetației uscate. Aceste acțiuni iresponsabile pun în pericol viața oamenilor și distrug habitatul unor animale.
Persoanele care nu respectă prevederile legale privind arderea miriştilor, resturilor vegetale şi a vegetaţiei uscate vor fi sancţionate contravenţional, conform legislaţiei în vigoare.
Pentru a preveni incendiile ISUDâmbovița, recomandă respectarea următoarelor măsuri:
– nu utilizați focul deschis în zonele cu vegetație uscată, la distanțe mai mici de 40 m față de locurile cu pericol de explozie: gaze și lichide combustibile, vapori inflamabili, explozivi etc., respectiv 10 m față de materiale combustibile: lemn, hârtie, textile, bitum etc., fără a-l supraveghea și asigura prin măsuri corespunzătoare;
– nu expuneți la soare sau în zone supraîncălzite recipiente sau rezervoare ce conțin lichide inflamabile sau gaze sub presiune;
– pregătirea hranei prin utilizarea focului deschis trebuie să se desfășoare doar în locurile special amenajate, în condiții și la distanțe care să nu permită propagarea focului la construcții, depozite, culturi agricole, păduri, plantații sau la alte vecinătăți;
– nu aruncați țigările nestinse în apropierea vegetației uscate;
– restricționați orice activitate din care ar putea rezulta producerea unui incendiu;
– nu lăsați copiii nesupravegheați, cu mijloace ce pot produce aprinderea (chibrituri, brichete etc.).
Urmărește Partener TV și pe Google News