Unele persoanele infectate cu COVID-19, aparent nu prezintă simptome, după care ajung la spital în stare gravă, chiar după două săptămâni de la apariția bolii, în care starea lor de sănătate părea stabilă.
![](https://www.tvpartener.ro/wp-content/uploads/2021/03/elicopter-pacienti-covid-5-483x362.jpeg)
Este un semnal de alarmă, care trebuie tratat cu maximă seriozitate de către populație. Managerul Institutului Marius Nasta, Beatrice Mahler, susține că simptomele în cazul pacienților infectați cu coronavirus s-au schimbat.
“ În acest moment, avem o categorie de pacienți care ajung să stea acasă până în ziua a 12-a, a 13-a, care au saturații normale la domiciliu și care ajung, la finalul perioadei, când le scade saturația și se simt rău, să vină la spital și au nevoie de o concentrație foarte mare de oxigen și o admisie extrem de rapidă spre o soluție de ventilație. Și sunt mulți, avem între 8 și 10 pacienți pe care îi îngrijim pe secție împreună cu medicul de Terapie Intensivă, situație pe care nu am avut-o anul trecut”, a spus Beatrice Mahler.
Medicul a mai spus că pacienții fac și complicații diferite față de cele întâlnite anul trecut.
„Dacă ne uităm puțin la tipurile de tulpini care circulă în România, și aici există o diversitate, pentru că într-adevăr avem tulpina britanică, dar avem mutații care sunt ale tulpinii britanice, plus că avem în circulație și alte tulpini care ridică suspiciunea eficienței vaccinului. Eu cred că este o combinație de tulpini care circulă, tulpini care creează o paletă diferită de simptome și pe care nu avem cum s-o evidențiem fără secvențiere genică la un nivel mult mai crescut sau măcar pentru cazurile acestea”, a arătat Beatrice Mahler.